Halibut

Opečený halibut na masle s mrkvovým kuskusom (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dnes som pripravila chutný a jednoduchý obed z opečeného halibuta.* Na rybu som na drobno natrhala petržlenovú vňať a opiekla som ho na jarnej cibuľke. Ako prílohu som pripravila kuskus s mrkvou.

2
porcie
20 minút
príprava
6 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Rybu som pred spracovaním zaliala mliekom na 3 hodina. Potom som z nej mlieko vytlačila. Rybu som osolila, okorenila.
  2. Na rybu som nastrúhala nožom tenučké plátky zmrznutého masla.
  3. Na maslo som natrhala listy petržlenovej vňate.
  4. Za 1 PL masla som nechala rozohriať.
  5. Do horúceho masla som pridala nakrájanú jarnú cibuľku a krátko opiekla.
  6. Na orestovanú cibuľku som položila rybu tou stranou, na ktorej nebolo maslo a opiekla som ju 3 minúty.
  7. Potom som rybu obrátila a opiekla ďalšie 3 minúty i z druhej strany. Napokon som ju posypala mletou červenou paprikou a horúcim maslom som popolievala na rybe papriku, aby sa jej chuť dostala do ryby. Hotovú rybu som uložila na teplé taniere a pokvapkala som citrónovou šťavou.
  8. Kuskus som zaliala horúcou vodou a nechala som ho nabobtnať. Pol mrkvy som nastrúhala a vložila som ju do maslového výpeku z ryby a všetko som spolu zmiešala a prehriala. Mrkvu som pridala do kuskusu a zmiešala. Prajem vám dobrú chuť.