Opečené domáce rezance s ovčím syrom podľa Cesminaz
Autor receptu: mariamka
Zostala mi doma pekná hrudka ovčieho syra, tak som pátrala po jeho
užitočnom zužitkovaní. Natrafila som na jednoduchý recept od Cesminky
/http://varecha.pravda.sk/recepty/opecene-syrove-rezance/38327-recept.html/, ktorý sa
ale nakoniec ukázal ako úplne skvelý. Ďakujem milá Cesminaz za inšpiráciu, dovolila
som si pridať malý upgrade :)
15 minút príprava |
10-15 minút tepelná úprava |
Postup- Cestoviny som robila doma. Naozaj :) Vlastne cesto urobila pekáreň /múka polohrubá, 1 vajce, štipka soli, trochu oleja, voda podľa potreby/. Ja som už len rozgúľala a nakrájala. Aspoň som oprášila válok a dosku od maminky. Nebojte sa toho, roboty s tým nie je veľa a tá chuť za to stojí. Použila som len polovicu cesta, preventívne :)
- Už si môžeme dať zohriať olej. Ja som dala aj bravčovú masť, mám skúsenosť, že k cestovinám pasuje. Rezance treba dobre od múky oprášiť, aby sa nám nepálila.
- Postupujeme podľa receptu od Cesminaz, t.j. opekáme a miešame, až chytia ružovkastú farbu. Tá zvyšná múka nám tam trochu škvrčí, ale to nevadí, dá tomu výbornú chuť a vôňu.
- Keď sa nám zdá, že rezance sú opečené akurát, zalejeme ich studenou vodou, trošku osolíme, zakryjeme a necháme dusiť presne tak, ako tarhoňu, cca 10-15 minút.
- Keď sa tekutina vpije, odstavíme a necháme dôjsť. Moje vyzerali takto. Takú poskrúcance :) Ale už teraz chutili skvelo.
- Pripravíme si oblohu, či ako to nazvať. Cesminka použila iba slaný syr /turecký, Fetu/, ja som mala doma okrem syra rukolu a jarnú cibuľku, tak ma napadlo to skombinovať.
- Syr nakrájame na kocky, cibuľku aj s vňaťou na plátky, pridáme rukolu, okoreníme čerstvým mletým čiernym korením a pokvapkáme oliv. olejom. Zľahka prehodíme. Nesolila som.
- Môžeme to celé premiešať, alebo servírovať osve. Mne sa už syr neroztekal, bol to skôr taký teplý cestovinovo-syrový šalát :) ale naozaj veľmi, veľmi dobrý. Rezance majú naozaj zvláštnu veľmi návykovú chuť, takmer mi pripomenuli povestné pukanské párance, možno tým, že boli domáce :) Odvážte sa, a urobte si ich. Budem rada a Cesminka určite tiež :)
- P.S. Druhá polovica cesta tiež nevyšla nazmar :)
|