Opečená špargľa
Opečená špargľa

Opečená špargľa fotorecept

kucharka - fotkakucharka, 17. apríla 2017
Opečená špargľa (fotorecept)
Foto: kucharka

Jednoduchá jarná príprava špargle.

5 minút
príprava
5-10 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Končeky umytej a osušenej špargle odkrojíme alebo ich odlomíme, ako to robím ja.

    Opečená špargľa (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zohrejeme panvicu a len tak jemne potrieme olivovým olejom.

    Opečená špargľa (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Špargľu opekáme z každej strany. Trvá to len pár minút.

    Opečená špargľa (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Hotovo. Posypeme vločkovou "hrubozrnnou" soľou.

    Opečená špargľa (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Opečenú špargľu som dala do jarného šalátu zo zelených listov, papriky, brokolice, plátkov údeného lososa a vajíčka na mäkko. Tiež sa výborne hodí ako príloha, mne najviac chutí s dobrým steakom. Dobrú chuť.

    Opečená špargľa (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

kukulienka71
opekaná je iste chutnejšia ako varená. Že ma to nenapadlo! Vďaka a pekný večer želám
klukodvody
Pěkný recept, opečený chřest je vynikající. Moc pěkná fotka. Jestli se nepletu, tak vajíčko je připravované ve folii. Nebo ne?
haji
Určitě by mi také chutnalo. Krásná fota, jsi šikulka!
siisa
Celé to jedlo vyzerá v celosti dobre, tiež oceňujem nápad s tým opečením :)
kucharka
Ďakujem za vaše pekné komentáre, som rada, že sa recept páči a že by chutilo.

@klukodvody.. nie, vajíčko nieje robené vo fólii, je varené normálne v škrupine, na mäkko. Niekedy ale robím aj tak, že rozbité vajíčko vložím do vriacej octovej slanej vody. S fóliou mi to akosi nejde.

Pekný deň.
kucharka
Áno, asi to bude na hniličku, mám v tých vajíčkach trochu chaos... keď som ja žila na Slovensku tak existovali iba vajíčka na mäkko, na tvrdo a volské oko!

Ďakujem za link, aj ja také robievam, je to výborné. Skús niekedy aj s kúskami slaninky alebo parmskej šukny, aj to je dobrota. ( pridáva sa na začiatku s cibuľou ..)
Pekný večer.
atulienka
Stála som v obchode nad špargľou, ale takto ma ju nenapadlo pripraviť. Nevadí, aj zajtra bude deň a pochutnám si. Dobrý nápad s tým vajíčkom a šalátom, aspoň sa človek nasýti a zdravo. Dávam 5* a do KK.
cesminaz
Super inšpiracia,ani ja som este opečenu šparglu nejedla.Urcite vyskusam,lebo špargle mame velmi radi :-)
kucharka
To som rada, dajte potom vedieť ako to dopadlo a chutilo.
kukulienka71
Ďakujem pekne za túto lahôdku, príprava dnešného obeda (ak nerátam vývar), trvala necelých 20 minút:-) Ku koncu som do panvice pridala trošku masla, skutočne sme si veľmi pochutili. Zároveň pozdravujem pestovateľov bio špargle z Dunajského Klátova, majú vydarenú úrodu. Už premýšľam aj nad verziou skaramelizovania špargle, podľa receptu na mrkvu od @zuzanka1367 :-) Pekný zvyšok nedele želám, @kucharka


kucharka
Jeejda, ani nevieš ako si ma potešila! Gratulujem k obedu, aj fotka je krásna.
S tým maslom je to ozaj dobré, aj ja to sem tam robím. Niekedy aj obalím špargľu do plátkov slaninky a tak opečiem...
Ďakujem a aj ja prajem pekný zvyšok nedele!
marianne
Presne takéto niečo hľadám, perfektné. To staré, otrepané platí stále: V jednoduchosti je krása a sila.
afataga
dnes som robila sparglu podla teba k marinovanemu masu, vyborna je takto opecena, foto som zabudla :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia