Omurice

Autor receptu: 2010

Rychla a jednoducha japonska omeleta plnena ryzou a kuracinou ktora je oblubena detmi. Nema sojovu omacku len kecup .

2
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Toto je recept na velmi popularnu japonsku omeletu, ktora ma desiatky obmien, ale v zaklade obsahuje proteiny a nejaku zeleninu.Skoro vzdy je zaklad kuracie maso a zelenina podla vyberu co mate , ( hrasok, sampiony, paprika, cuketa, paradajky atd.) Je to jeden z mala receptov co nema ziadne exoticke chute a prisady a pre tie deti ako bol moj syn co si daval kecut na vsetko ,je to stale jedno ze jeho oblubenych jedal na veceru.
  2. Kurcie prsia nakrajame na sliziky a vmiesame na oleji spenenej na drobno nakrajanej mensej cibule.Rychlo oprazime, a pridame vo vode rozrobenu magi kocku cca mensi hrncek ale inu podobnu prisadu ako vegeta. V nasom pripade sme nakrajali na drobno zopar sampionov ( velmi dobre je aj s mrazenym hraskom).Zalejeme zakrijeme a podusime do maka a odstavime.
  3. Na vsetky vyprazane azijske ryze je najlepsia ryza zo vcerajska ktora je suchsia. Ja ju po vybrati z ladnicku pred tym ako ju dam na panvicu prstami "rozdrobim" aby som to mal jednoduchsie. Na rozhriatu panvicu dame trosku oleja nasipeme tam ryzu , a poriadne ju prehrievame za staleho miesania a obracania . Do takto "vyprazenej " ryze vmiesame kurca s hribami.Poriadne premiesame a pridame kecup cca 2 lyzice ( je to podla chuti ) keby to bolo podla mojho syna tak asi pol flase.
  4. Na panvicu si spravime klasicku omeletu podla chuti dakdo dava lyzicu vody dakdo mlieko. Omeletu robime len z jeden strany ked je horna strana "skoro hotova " polozime si tam pas pripravenej ryze tak aby nam nesla ku koncom aby sa nam dala zahnut( podobne ako na sushi). Trochu zdvihneme obidve strany omelety ( nezrolujeme) a preklopime na tanier. Ked chceme mat vyzor "uplne zrolovanej" papierovou utierkou naformujeme strany , aby mali deti prekvapko.. Na konci "ozdobime" kecupom ...cim viac tym lepsie...