Omáčka zo špargle a húb

Autor receptu: elixir

Bola som zvedavá na kombináciu týchto surovín...

15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Očistíme si špargľu, nakrájame na kolieska a dáme si ju variť na 7 minút v malom hrnci v slanej vode, ktorej je len toľko, aby špargľu zakryla.
  2. Medzitým si nakrájame cibuľu, očistíme si huby. Dáme si variť cestoviny.
  3. Opražíme cibuľu na masle, pridáme k nej aj huby, osolíme, pridáme čierne korenie a tymián a popražíme. Keď huby zjemnejú, podlejeme ich vodou zo špargle, pridáme horčicu, premiešame a necháme vodu odpariť tak, aby ostala naozaj len na dne panvice.
  4. Nakoniec pridáme sladkú smotanu, premiešame a odstavíme z plameňa. Zmiešame so špargľou. Dáme na cestoviny a môžeme podávať.