Omáčka zo špargle a húb
Autor receptu: elixir
Bola som zvedavá na kombináciu týchto surovín...
15 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Očistíme si špargľu, nakrájame na kolieska a dáme si ju variť na 7 minút v malom hrnci v slanej vode, ktorej je len toľko, aby špargľu zakryla.
- Medzitým si nakrájame cibuľu, očistíme si huby. Dáme si variť cestoviny.
- Opražíme cibuľu na masle, pridáme k nej aj huby, osolíme, pridáme čierne korenie a tymián a popražíme. Keď huby zjemnejú, podlejeme ich vodou zo špargle, pridáme horčicu, premiešame a necháme vodu odpariť tak, aby ostala naozaj len na dne panvice.
- Nakoniec pridáme sladkú smotanu, premiešame a odstavíme z plameňa. Zmiešame so špargľou. Dáme na cestoviny a môžeme podávať.