Omáčka z červenej šošovice a koreňovej zeleniny

lenivaveganka - fotkalenivaveganka, 26. septembra 2012

Toto je úžasná hustá omáčka. Ak chcete docieliť redšiu konzistenciu, pridajte viac vody. Ja to robím väčšinou na spôsob zeleninovej ,,sviečkovej" so špaldovou knedľou, Zobraziť celý popisToto je úžasná hustá omáčka. Ak chcete docieliť redšiu konzistenciu, pridajte viac vody. Ja to robím väčšinou na spôsob zeleninovej ,,sviečkovej" so špaldovou knedľou, takže uprednostňujem hustejšiu konzistenciu. Na obrázku je ako príloha pšeno s hráškom a kukuricou.

Suroviny

2 ks
1ks
1/2 hrnčeka
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Na oleji opražíme cibuľu a cesnak.

  2. 2

    Pridáme na kocky nakrájanú mrkvu, petržlen a zeler, okoreníme a chvíľu pražíme.

  3. 3

    Pridáme červenú šošovicu, pridáme asi 3 lyžice vývaru, prípadne viac a dusíme, až kým všetko nezmäkne. Nie je to tak dlho ako pri bežnej šošovici.

  4. 4

    Odstavíme z plameňa a rozmixujeme na kašu. Ak chcete redšiu konzistenciu, postavte omáčku znovu na plameň a zrieďte ju s vývarom. Nechajte prevrieť. Dochuťte chilly a podávajte. :)

Diskusia k receptu

lusinkab
no tak tento receptik si ulozim :-) kedze raz za cas mam taku detoxikacnu kuru a snazim sa byt len na veganskej strave,takze tento chutny receptik sa mi urcite zijde :-)
marikafil
Akurát jedna poznámka: hneď v úvode píšeš, že "ak chcete docieliť redšiu konzistenciu, pridajte menej vody". Nižšie v recepte to už je správne, tak ak stíhaš, oprav to aj hore...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia