Olivový tučniak
Autor receptu: lyali
Pre milú inšpiráciu :-) Pre papkáčov olív :-) Tip na zimnú dekoráciu napr. obložených mís. Alebo prípadne v lete na pripomenutie zimy pre nedočkavcov :-) Nápad odkukaný z podareného blogu http://www.myownsweetthyme.com/2008/12/penguins-in-snow.html
Postup
- Pripravíme si suroviny (z toho poriadneho kusa syra minieme len kúsoček :-) ).
- Väčšiu olivu narežeme zhora nadol z jednej strany (pozor, aby sme ju neprekrojili na dve polky... síce v tom prípade šup s ňou do bruška :-) ). Odkrojíme kúsok syra správnej veľkosti (dlhý na výšku olivy a najlepšie taký klin s trojuholníkovým prierezom).
- Tvar syra je lepšie vidieť tu - syr vložíme do olivy.
- Prečnievajúci syr odkrojíme tak, aby sme kopírovali tvar olivy.
- ...
- Z kolieska mrkvy vykrojíme trojuholníček (vľavo dolu) takej veľkosti, aby sme ho mohli vložiť ako zobáčik do otvoru menšej olivy. Zvyšok mrkvy poslúži ako nožičky, na ktorých bude tučniak stáť.
- Začneme skladať telíčko :-)
- Prichytíme špáradlom. A nezabudneme na šál zo zelenej čast jarnej cibuľky , nech tučniakovi nie je zima :-)
- A frajer si stojí na ľadovej kryhe zo syra s bielou plesňou (napr. camembert-u).