Olivový tučniak

Autor receptu: lyali

Pre milú inšpiráciu :-) Pre papkáčov olív :-) Tip na zimnú dekoráciu napr. obložených mís. Alebo prípadne v lete na pripomenutie zimy pre nedočkavcov :-) Nápad odkukaný z podareného blogu http://www.myownsweetthyme.com/2008/12/penguins-in-snow.html

5-10 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny (z toho poriadneho kusa syra minieme len kúsoček :-) ).
  2. Väčšiu olivu narežeme zhora nadol z jednej strany (pozor, aby sme ju neprekrojili na dve polky... síce v tom prípade šup s ňou do bruška :-) ). Odkrojíme kúsok syra správnej veľkosti (dlhý na výšku olivy a najlepšie taký klin s trojuholníkovým prierezom).
  3. Tvar syra je lepšie vidieť tu - syr vložíme do olivy.
  4. Prečnievajúci syr odkrojíme tak, aby sme kopírovali tvar olivy.
  5. ...
  6. Z kolieska mrkvy vykrojíme trojuholníček (vľavo dolu) takej veľkosti, aby sme ho mohli vložiť ako zobáčik do otvoru menšej olivy. Zvyšok mrkvy poslúži ako nožičky, na ktorých bude tučniak stáť.
  7. Začneme skladať telíčko :-)
  8. Prichytíme špáradlom. A nezabudneme na šál zo zelenej čast jarnej cibuľky , nech tučniakovi nie je zima :-)
  9. A frajer si stojí na ľadovej kryhe zo syra s bielou plesňou (napr. camembert-u).