Okra s cibuľou a pikantnou šošovicou (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

Suroviny

Postup

  1. Okra s cibuľou: Pripravíme si suroviny. Okru nakrájame na menšie kusy,cesnak na plátky, chilli papričku očistíme, zbavíme semienok a nakrájame na malé kocky. Rovnako nakrájame cibuľu.
  2. Pripravíme si korenie. Ak treba rozdrvíme v mažiari.
  3. V panvici rozpálime olej, pridáme cibuľu, cesnak a chilli papričku.
  4. Po minúte pridáme okru
  5. a korenie. Premiešame a opekáme 5-6 minút. Zmes bude najprv trochu lepkavá, ale tekutina sa odparí. Na záver pridáme strúhaný zázvor, premiešame a odstavíme.
  6. Pikantná šošovica: Cibuľu nakrájanú na kocky opražíme na oleji cca 5 minút. Kým sa cibuľa praží namočíme šošovicu v studenej vode. Po troch minútach ju precedíme.
  7. Do panvice pridáme na plátky nakrájaný cesnak, kurkumu, soľ a drvenú chilli papričku.
  8. Po minúte pridáme šošovicu.
  9. Zalejeme pol litrom vody, prikryjeme a varíme cca 15 minút. Ak je potrebné dolejeme počas varenia trochu vody.
  10. Servírujeme posypané koriandrovými lístkami. Ako prílohu podávame ryžu, alebo placky (recepty u Michsamant). V pôvodnom recepte bolo toto jedlo pripravené so šošovicou puy. Pripravené podľa tohto receptu .