Oklamaná sviečková

evelynisko - fotkaevelynisko, 9. októbra 2012

Neviem, či je to zrovna oklamaná sviečková, ale rozhodne niečo na ten štýl. Enjoy.

Suroviny

4 plátky
250 ml
1 ks
1 ks
1 ks
Halušky:




Postup

  1. 1

    Cibuľku si opražíme na oleji, pridáme korenie, soľ, rascu, papriku. Na cibuľku pridáme vyklepané plátky bravčového mäsa a osmažíme. Podlejeme vodou a necháme dusiť.

  2. 2

    Keď je mäsko mäkké, vyberieme ho na tanierik a do výpeku pridáme smotanu. Pridáme nastrúhanú mrkvu a petržlen a varíme kým nezmäknú. Ak je omáčka príliš hustá pridáme viac smotany, alebo mlieko.

    Oklamaná sviečková - obrázok 2
  3. 3

    Vymiešame si cesto na halušky, ktoré je zložené len z múky a vody. Pridávame podľa toho, koľko osôb bude halušky jesť (pre dve osoby je to okolo 200 g múky, alebo za jednu misku) a pridávame toľko vody, aby sa z cesta dali spraviť halušky (ani riedke, ani husté), nakoniec pridáme soľ. Varíme vo vriacej vode pokiaľ halušky nevyplávajú na povrch. Ako príloha nemusia byť halušky, vhodný je aj knedlík.

    Oklamaná sviečková - obrázok 3

Diskusia k receptu

modrykamen
Šikovný recept hodný nasledovania. Ak môžem, chuť zvýrazní 1 čl citrónovej šťavy, a karamel z 1 čl cukru. Tiež radšej takéto bezvaječné halušky ako kysnutý knedlik.
stacy77777
áno, aj ja robievam takto podobne,syn sa toho nevie dojesť,ale vyskúšam tvoje halušky,robievala som iba s hotovou cestovinou
grandma
Recept dobrý, ale podľa mňa je to bravčové na paprike. Do sviečkovej ide aj zeler a korenie a bobkový list.
medulienka122
aha, tak ty si mrkvu a petržlen strúhala, čiže si to už nemusela mixovať- aj tak je to dobré, si šikulka, kto môže, dá si aj zeler, ja nemôžem, stačí mi aj toto
kimika
super recept, ukladám! :) @grandma , názov je oklamaná sviečková, do bravčového na paprike nejde mrkva a petržlen :)
jerica
Milé čítanie tvojho popisu . Halušky robím tiež bez vajíčka :-)
sovka62
Niečo podobné z kuraciny si objednali vnučky na štvrtkový obed. Le to musím poriadne rozmixovať, lebo niečo také ako mrkva a pod. by oni určite nejedli. Lepšie keď ju tam nevidia, potom im chutí.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia