Okatá knedľa a bravčové karé na hubách (fotorecept)

Autor receptu: mojack

...niečo čo som ešte nejedol. Odpoveď môjho syna, na otázku : " Čo navariť na obed? " Recept je len na knedľu .

60 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na cesto si spracujem ako vždy v pekárničke.
  2. Vykysnuté cesto rozvaľkám,
  3. rozrežem na polovicu.
  4. Potriem olivovým olejom,
  5. jednu polovicu okorením
  6. a druhú posypem mletými orechami / alebo mandľami/.
  7. Obidve cestá stočím do rolády.
  8. Rovnako narežem na 6-7 cm kúsky.
  9. Jednu potriem vodou
  10. a takto ich poukladám. Nenatretú na natretú s vodou. Aby sa lepšie spojili. Trochu pritlačím
  11. a varechou v strede silno zatlačím
  12. až na mňa " vyšpúli " očká.
  13. Pokiaľ sa voda zohreje až do varu, tak " okaňa" oddychuje.
  14. Šup na paru a 10 minut stači
  15. aby boli takéto krásne "okane" hotové ku každému mäsovému jedlu ako bol napríklad môj túto nedeľu. Chutnejšie sú ak vychladnú a potom sa znovu nahrejú nad parou pred podávaním na stôl.