Bravčové mäso
Ohromné bravčové plece v pomalom hrnci (fotorecept)
Autor receptu: kvakac
Tento recept mám tu z Varechy pod názvom božské mäso od @Katkaszaboova. Dávam ho len na pripomenutie tohto skvelého
receptu.* Ja ho robím v pomalom hrnci a dosť často, tak opíšem verziu na pomalý hrniec.
5 porcií |
5 minút príprava |
240 minút na 90 - 98 °C |
Postup
- Mäso osolíme a vložíme do pomalého hrnca. Všetky ostatné ingrediencie spolu zmiešame a vylejeme na mäso. Hrniec zapneme na LOW ( to je 90 - 98 °C) a na štyri hodiny. Hrniec zakryjeme vrchnákom a ideme na pivo alebo na huby. Neviem, ale piva by sme asi moc vypili za tú dobu, tak lepšie budú asi huby.
- Po štyroch hodinách sa mäso rozpadá vo vynikajúcej omáčke.
- Dobrá je k tomu akákoľvek príloha. U nás bola zemiaková kaša. Hotovo, jednoduché a také dobré. Hlavne málo práce okolo toho.