Ohnivé bravčové rebierka - marináda (fotorecept)

Autor receptu: bibia1

Takéto rebierka robíme na každoročnej párty pre veľkú kopu ľudí a majú veľký ohlas. Recept sme vyčítali s manželom z knihy Grilujeme doma aj v prírode. Recept je stanovený pre 2 kg rebierok, takže ak treba viac, ako my robievame aj z 9 kg, tak potom treba vynásobiť aj dávky surovín.

6-8
porcií
25 minút
príprava
120 minút
na 180 °C

Postup

  1. Marinádu robíme vo veľkej miske. Bravčové rebierka si nasolíme a necháme aspoň 1/2 hodinku odležať.
  2. Všetky prísady zmiešame a potierame mäsko.
  3. Naložené mäsko dáme do chladničky aspoň na 6 hodín odležať.
  4. Po uplynutí času poukladáme mäso na plech, podlejeme troškou vody, potrieme marinádou, ktorá zostala na spodku misky, zakryjeme alobalom a dáme na 1 a 1/2 hodiny piecť do trúby.
  5. Počas pečenia mäsko potierame. Buď ho upečieme v trúbe, alebo ho môžeme dogrilovať na grile, tam mu bude treba ešte asi 20 min. Poslednú výslednú fotku nemám, lebo pri toľkých porciách nebol čas na fotenie. Aj počas grilovania mäsko stále potierame marinádou. Dobrú chuť.