Komentáre k receptu:
  • používateľ nemá avatarHaji 8. februára 2018 o 11:20

    Tento recept považuji za malý zázrak. Pro bezlepkáče je to recept krasavec!
    @zareaguj
     1x novalim
  • frezia68 - fotkaFrezia68 8. februára 2018 o 12:15

    Fííííha? To by som vôbec neskúšala z bezlepkovej múky a dá sa? Asi kúpim múku ryžovú,len tá guma....je nutné ju použiť?Ďakujem za odpoveď.
    @zareaguj
  • evanaaa - fotkaEvanaaa 8. februára 2018 o 18:37

    Viem, že guarová guma sa používa v určitých receptoch ( aj v diabetických), ale stále neviem čo to je, akú to má funkciu a účinok, a či je nevyhnutné ju v receptoch použiť?
    Inak, aj ja som prekvapená, aké pekné venčeky sa dajú robiť z odpaľovaného cesta bezlepkový spôsob.
    @zareaguj
     1x haji
  • novalim - fotkaNovalim 12. februára 2018 o 07:58

    @Frezia68 (8.2.2018 12:15)

    Guarova guma je zhaustovadlo, ktore ma funkciu "spojiva" a v mukach, kde sa prirodzene nenachadza lepok, nahradza jeho technicku funkciu. Namiesto guaru sa da pouzit aj xantan. Ak ich vynechate, moze sa vam stat, ze cesto sa bude drobit a nedosiahnete jeho hladk texturu.
    @zareaguj
  • novalim - fotkaNovalim 12. februára 2018 o 08:00

    @Evanaaa (8.2.2018 18:37)

    Guarova guma (alebo aj xantanova) sa pouzivaju v bezlepkovej kuchyni pomerne casto. Su to zahustovadla, ktore maju funkciu "spojiva", nahradzaju vlastne lepok a sposobuju, ze aj bezlepkove cesto drzi pokope. Daju sa nahradit napriklad aj psyliom napucanym vo vode. Pre tento konkretny recept mame odskusanu guarovu muku a ak ju pouzijete, recept sa vam podari ;-).
    @zareaguj


Pridaj komentár k receptu:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov


TOPlist