Zemiaky

Ochutené zemiaky s kuracími prsami pečené pod alobalom (fotorecept)

Autor receptu: luwinka

Je to rýchly a dobrý obed. Toto jedlo je pre 2 osoby. Ale stojí za vyskúšanie, nakoľko je naozaj vynikajúcej chuti.

2
porcie
60 minút
na 180 °C

Postup

  1. Najskôr ošúpeme surové zemiaky a pokrájame ich na kocky. Do panvice dáme olej, pridáme na kocky pokrájané kuracie prsia, osolíme ich, posypeme čiernym mletým korením, červenou mletou paprikou, pridáme trochu mletej rasce a chvíľu podusíme.
  2. Do plechu, ktorý sme vymastili olejom dáme pokrájané zemiaky. Pridáme podusené kuracie prsia aj so šťavou, ďalej očistené paradajky (ja som ich dala bez šupky, tú som okrojila), pridáme postrúhaný strúčik cesnaku a všetko vareškou zamiešame v plechu a na koniec pridáme trochu majoránky na vrch. Zakryjeme alobalom a pečieme v rúre predhriatej na 180 stupňov 1 hodinu.
  3. Keď sú už upečené, stiahneme alobal z plechu.
  4. A ihneď podávame, pokiaľ sú teplé.
  5. Z tohto množstva vyjdú 2 porcie.