Obyčajný hroznový koláč s vločkami a škoricou - hrnčekový (fotorecept)

Autor receptu: afataga

Nedávno som dostala od veľmi dobrej kamarátky plný košík hrozna, napriek tomu, že ho statočne konzumujeme aj za pomoci psíka, pochopila som, že ho nezjeme, tak som sa rozhodla urobiť narýchlo koláč. Podobných je tu dosť, ale ja som ho pozmenila, pridala som vločky a škoricu. Jani, polovica je Tvoja :-)

12
porcií
30 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Použila som hrnček s objemom 0,2 litra, ale môže sa aj iný. V miske som vymiešala maslo s vajciami, pridala som mlieko a trochu som vymiešala
  2. Postupne som prisypávala cukry, múku s vločkami a sódou a vymiešala som cesto, netreba ho miešať dlho, len kým sa všetko spojí dokopy
  3. Cesto som dala bokom, očistila a umyla som hrozno a poprášila som ho hladkou múkou, aby nepadlo na dno koláča
  4. V druhej miske som urobila posýpku zmiešaním všetkých surovín
  5. Cesto som vyliala na plech s pečiacim papierom a husto posypala hroznom
  6. Posypala som posýpkou a poď ho do rúry
  7. Upečený
  8. Piekla som na 180° 35 min., treba skúsiť špáradlom.