Pečené bravčové koleno
Obyčajné údené koleno na kyslej kapuste upečené (fotorecept)
Autor receptu: kvakac
Nastal sychravý čas, tak sme upiekli údené koleno na kapuste. Žiadne knedle ani zemiaky.
S chlebom, feferónmi, chrenom a horčicou, aby dobre hubu
vypálilo a zahnalo chrípku preč.
5 minút príprava |
250 minút na 130 - 200 °C |
Postup
- Do pekáča dáme na dno kyslú kapustu. Na to údené koleno a okolo neho ešte kapustu. Nalejeme ovar. Zakryjeme a vložíme do rúry. Rúru zapneme na 130 °C na 200 minút. Nesolíme, kapusta a koleno je slané dosť.
- Po tej dobe vrch pekáča dáme preč a ešte pečieme 50 minút na 200°C, za stáleho polievania mäsa. To aby neprihorelo, ale sa pekne opieklo. Potom vytiahneme a necháme chvíľu ochladnúť. Dlhšie nevydržíte.
- A dávame na tanier mäso, kapustu, feferóny, chren, horčicu a chlieb. Takto to máme veľmi radi. Hneď sme pri stole, netreba ponúkať.