Pečené bravčové koleno
Pečené bravčové koleno

Obyčajné údené koleno na kyslej kapuste upečené fotorecept

kvakac - fotkakvakac, 16. marca 2019
Obyčajné údené koleno na kyslej kapuste upečené (fotorecept)
Foto: kvakac

Nastal sychravý čas, tak sme upiekli údené koleno na kapuste. Žiadne knedle ani zemiaky. S chlebom, feferónmi, chrenom a horčicou, aby dobre hubu Zobraziť celý popisNastal sychravý čas, tak sme upiekli údené koleno na kapuste. Žiadne knedle ani zemiaky. S chlebom, feferónmi, chrenom a horčicou, aby dobre hubu vypálilo a zahnalo chrípku preč.

5 minút
príprava
250 minút
na 130 - 200 °C

Suroviny

veľké
1 kg
800 ml




Postup

  1. 1

    Do pekáča dáme na dno kyslú kapustu. Na to údené koleno a okolo neho ešte kapustu. Nalejeme ovar. Zakryjeme a vložíme do rúry. Rúru zapneme na 130 °C na 200 minút. Nesolíme, kapusta a koleno je slané dosť.

    Obyčajné údené koleno na kyslej kapuste upečené (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Po tej dobe vrch pekáča dáme preč a ešte pečieme 50 minút na 200°C, za stáleho polievania mäsa. To aby neprihorelo, ale sa pekne opieklo. Potom vytiahneme a necháme chvíľu ochladnúť. Dlhšie nevydržíte.

    Obyčajné údené koleno na kyslej kapuste upečené (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    A dávame na tanier mäso, kapustu, feferóny, chren, horčicu a chlieb. Takto to máme veľmi radi. Hneď sme pri stole, netreba ponúkať.

    Obyčajné údené koleno na kyslej kapuste upečené (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

haji
Vidět tvé recepty můj brácha, tak se k vám vnutí na odchov. Uzené koleno mám i já v oblibě, dala bych si říct. S chlebíkem chutná náramně - a tvoje, obložené kapustou, feferonkou a chrenom - nemá chybu!
kvakac
@Mijaita (16.3.2019 11:34)

Tiež nádhera. Robím aj ja s čiernym pivom, keď je to chlapská zaležitosť. Dnes bola aj ženská zostavá, tak nešlo čierne pivo, to až po jedle.
kvakac
@Haji (16.3.2019 11:09)

Vďaka za koment, ale keď je niečo chutne, tak čo s tým. Brat vie čo je dobré, no nie?
kvakac
@1peto40 (16.3.2019 11:48)

Ani sa nečudujem, veď aj nám nahnali chute s receptmi. Tak sme museli aj u nás urobiť dobrotu.
denyany
Aj ja by som bola hneď pri stole a na tanieri by ostali len stopky z feferónov. My dnes tak diétne, že kurča s ryžou a hlivový perkelt s nokedlami....je to fajn, ale údené koleno je neprekonateľné!
45678
@Kvakac ,prepáč,ale ja nesúhlasím s názvom tohto receptu ,to nie je obyčajne koleno,to je výnimočné koleno a fantastický výsledok:-) škoda,že nie sme susedia, alebo dobre,že nie sme..také dobroty varíš,že by som sa vykrmila :-)) Chválim,ďalší dobrý ,v skutku nenáročnú recept.
kimlo
Ej kamarát ale si mi zahral na strunu! Neskutočnú dobrotu si stváral! Budem to brať ako inšpiráciu na tieto pôstne dni...
kvakac
@Terinka55 (16.3.2019 14:50)

Vďaka za koment chuť je ozaj dobrá. Tak sme sa napraskali, že sme museli isť na povinnú prechádzku.
kvakac
@Kimlo (16.3.2019 18:25)

Vďaka za koment. Niekedy stačí nakopnúť a hneď sa ľahšie varí. A to som sem nedal ešte tlačenku, ktorú som robil PH a ovarom zalial. Sadla veru pekne.
kvakac
@Kimlo (16.3.2019 21:07)

Tak ako som napísal celú chuť dotvára dobrý ovar. Kolena dám do PH zalejem ovarom a 7 hodín robím. Ovar je už ochutený, tak už potom do hrnca nič iné nedávam.
klukodvody
No řekl bych pořádné chlapské jídlo, ale hned mně manželka zakřikla a že prý jak to chlapské? To si myslíš že ženám nebude chutnat? No má pravdu. Paráda jak jídlo, tak super fotky a servis. To je moje nota. Moc zdravíme. Až pojedeme na Slovensko, vezmu domácí trnkovici a vloudím se na návštěvu.
boxik
Že by sa nám varecha opäť vrátila k tomu prečo sme ju mali radi a to k poriadnemu jedlu a nie k receptom určeným pre chorých a nepriateľov dobrého jedla ? Keď pri recepte tečú slinky a pracuje fantázia nemôže byť nič lepšie , vďaka za inšpiráciu pretože dostať sa ku kvalitnému kolenu našťastie nie je problém ,aspoň u nás takže už sa teším.
kvakac
@Klukodvody (17.3.2019 16:17)

Ďakujem za pekný komentár. Veru manželka ma pravdu, že to chutí aj ženám. Stále chodia na ňu aj u mňa a potom budem ja na vine, že pribrali ha - ha. Tiež vás zdravím.
kvakac
@Boxik (17.3.2019 16:34)

Ďakujem za pekne napísane slova. Som rád, že som inšpiroval na dobré jedlo.
kukulienka71
no akože cez pôst takého chuťovky sem dávať, pokúšaš poriadne teda:-)) myslím, že k dobrému jedlu netreba vždy veľa námahy, toto jedlo je toho príkladom.
2x kvakac a haji
kvakac
@Kimlo (19.3.2019 18:28)

Budem rád keď vyskúšaš, je to fakt dobrota, ale to ty isto dobré poznáš.
rika111
Pekný deň,otvorím ráno varechu a čo vidím moje obľúbené jedlo z detstva . Nádhera, krásny a jednoduchý recept, ktorý poteší oči aj žalúdok. Ďakujem, že si mi pripomenul, že aj takéto skvosty má slovenská kuchyňa.
1x kvakac
diababka
Bolo včera + pikantná čalamáda + chren na oslavu Jozefovi a že vraj viem čo sa patrí. Výborné je pred dopečením potrieť MAILE horčicou ochutenou medom zmiešanú s výpekom :-D
kvakac
@Rika111 (20.3.2019 08:00)

Ďakujem za koment. To sú pekné a veľmi pravdivé slova . Keď sa človek na to pozrie na tanieri, tak hneď sa deň rozjasní.
kvakac
@Diababka (20.3.2019 10:20)

Ďakujem za koment. Tak Jozef bol rád, takéto niečo skoro každého chlapa poteší.
yogicek
Teplo neteplo, neodolal som. Zrealizované a zjedené. Fajn receptik.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia