Obyčajné plnené bravčové mäsko

Autor receptu: pavelnemecko

Myslím,že to bolo okolo roku 1994,keď sa mi podaril husársky kúsok s upečením bravčového podbruška,pre rodinu,ktorá konzumovala len správnu výživu.Ale oni to ozaj aj dodržiavali.Až na mňa.Jedného krásneho večera sa všetci vystrojili do opery.Bola to veľmi vzdelaná rodinka.Moju pani domácu som bol pred tým požiadal o malý nákup./Bola veľmi zhovievavá/.Akože pre mňa.Ja som tú ich stravu moc nemusel.Takže rodinka v počte 5 ľudí odišla.A tam ostal môj priestor na varenie.Chvalabohu.

7
porcií
25 minút
príprava
200 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Tak a ostalo voľné pole v kuchyni.Nevedel som sa dočkať.To bude bašta.Ale k receptu.Podbrušok nakrojíme na kapsu.Pekne až do rohov/ostrý nôž/.Kožku narežeme do štvorcov.Po upečení podívaná.Dal som si záležať.
  2. Plnka.Pečienku nakrájame na malé kúsky,sotíme do misky,pridáme nakrájané rohlíky,trošku strúhanky,vajcia,mlieko,cesnak a na drobno nakrájanú cibuľu.Dochutíme korením a bylinkovou soľou.Len tak na ľahko premiešame rukou./Ale ozaj len ľahko/.Zmes musí byť polosuchá,nie majča.
  3. Do vytvorenej kapsy napcháme plnku/len na jemno/.Zaštrikujeme oceľovými špandľami,vložíme do jánskej misy kožou dole a tešíme sa z vytvoreného diela.Podlejeme vodou asi tak na vlašák.Popolievame olejom a nasypeme trošku kmínu.Zakryjeme a dáme variť do trúby cca.180-190 stupňou.Asi po 1,5 hodine vyberieme a otočíme artikel naopak.Ponarezanou kožkou hore.Trošku kmínu navrch,mierne bylinkovej soli a popolievať výpekom.Dielo je takmer hotové,asi tak za pol hodiny pri 200 stupňoch.Podávame s čímkoľvek./chleba,zemiaky,ryža,knedľa-kapusta/. Keď rodinka prišla z opery zacítila vôňu a už boli v pekáči.Vykašlali sa na zdravú výživu a pratali do seba rovno z pekáča len s chlebom.Ešte,že som sa najedol predtým,ináč by mi nič nebolo ostalo.Skutočne pekáč bol skoro umytý.Prajem dobrú chuť.