Obrátené rezne

dorina - bez fotkydorina, 6. decembra 2017
Obrátené rezne
Foto: dorina

Výborný recept na šťavnaté, mäkkučké mäsko s omáčkou.

60 minút
príprava

Suroviny

6 ks.
 (vegeta)




Postup

  1. 1

    Naklepeme si rezne potom obalíme. Najskôr v strúhanke potom v rozšľahaných, osolených vajciach. Rezne prudko opečieme na oleji z oboch strán.

  2. 2

    Takto opečené rezne si naukladáme do hlbšieho plechu vedľa seba tak aby sa neprekrývali navzájom. Očistíme si jednu cibuľu, nakrájame ju na tenké kolieska a rozdelíme na rezne.

  3. 3

    Pripravíme si zálievku na mäsko. Do misky si dáme 3 dcl studenej vody. Pridáme kečup a horčicu podľa chuti. Ja dávam viac kečupu a menej horčice tak na sladkokyslo (treba ochutnať). Rozmiešame metličkou. Dochutíme ochucovadlom (vegeta) a mletým čiernym korením. Kto nemá v obľube ochucovadlo, môže vynechať. Zálievku nalejeme na pripravené mäsko, zakryjeme alobalom a pečieme v predhriatej rúre, kým mäso nezmäkne a omáčka nezhustne. Posledných 5 - 10 minút mäso odkryjeme. Tip na servírovanie: Na každé mäsko pridávam čerstvo na kolieska nakrájanú cibuľu a ako prílohu podávam ryžu. Prajem dobrú chuť!

Diskusia k receptu

luss44
v nedeľu som robila podobné, ale obalené len v strúhanke a bez kečupu. Cibuľu dávam aj pod mäso, pekne zahustí šťavu pri pečení.
dorina
@Radox1 (7.12.2017 10:48)

Až tak? :D No hádam sa ti obráti naspäť......
zizazi
vynikajúce. Moji chlapi sa zalizovali ďakujem za recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia