Obložená misa - inšpirácia na pohostenie

Autor receptu: hrky

Ak vám príde návšteva, posielam inšpiráciu na pohostenie

15
porcií
30 minút
príprava

Postup

  1. Na veľkä misu uložíme listy šalátu, do stredu šalát vyrobený podľa chuti, ja zvyknem robiť tzv. "slonie žrádlo", veľmi sa hodí na takéto misy a je veľmi chutný .
  2. Po obvode misy ukladáme a aranžujeme podľa vlastnej fantázie rôzne druhy šunky, salámy a mäska, plus samozrejme nesmie chýbať tvrdý syr krájaný na rôzne tvary a tiež neodmysliteľná čerstvá zeleninka
  3. Myšky na ozdobu a aj na spapanie vyrobíme z vajíčka uvareného na tvrdo. Prepolíme ho na polovicu pozdĺž, očká a noštek vyrobíme zapichnutím hrebíčkov, na ušká urobíme otvorčeky nožíkom a vsunieme kúsok reďkovky, papriky alebo olivy a chvostík je možné vyrobiť kúskom póriku :) a myška môže veselo sedieť :) Podobne zvyknem robiť hríbiky z vajca a to tak, že odrežem vrch uvareného vajíčka, ten namočím do sladkej červenej papriky, nasuniem na špáratko a takto ho zapichnem na ostatné vajko, aby časť, ktorú som z neho odrezala bola naspodu, kvôli stabilite vajíčka :) a je vyobená malá muchotrávka :)