Obložená misa - inšpirácia na pohostenie
Autor receptu: hrky
Ak vám príde návšteva, posielam inšpiráciu na pohostenie
15 porcií |
30 minút príprava |
Postup
- Na veľkä misu uložíme listy šalátu, do stredu šalát vyrobený podľa chuti, ja zvyknem robiť tzv. "slonie žrádlo", veľmi sa hodí na takéto misy a je veľmi chutný .
- Po obvode misy ukladáme a aranžujeme podľa vlastnej fantázie rôzne druhy šunky, salámy a mäska, plus samozrejme nesmie chýbať tvrdý syr krájaný na rôzne tvary a tiež neodmysliteľná čerstvá zeleninka
- Myšky na ozdobu a aj na spapanie vyrobíme z vajíčka uvareného na tvrdo. Prepolíme ho na polovicu pozdĺž, očká a noštek vyrobíme zapichnutím hrebíčkov, na ušká urobíme otvorčeky nožíkom a vsunieme kúsok reďkovky, papriky alebo olivy a chvostík je možné vyrobiť kúskom póriku :) a myška môže veselo sedieť :)
Podobne zvyknem robiť hríbiky z vajca a to tak, že odrežem vrch uvareného vajíčka, ten namočím do sladkej červenej papriky, nasuniem na špáratko a takto ho zapichnem na ostatné vajko, aby časť, ktorú som z neho odrezala bola naspodu, kvôli stabilite vajíčka :) a je vyobená malá muchotrávka :)