Oblíž prst
Autor receptu: simona1998
Nepečieme ho doma veľmi často,pretože je dosť náročný na vajíčka. Ale keďže bolo
vysvedčenie,tak som si dopriala. :))
Postup
- Začneme korpusom.Zoberieme si 5 ks vajíčok a rozdelíme ich na bielka a žltka. Bielka si dáme do väčšej misky,pretože v nej sa bude miešať korpus.
- Do bielok si pridáme trošičku soli,aby bol sneh dostatočne tuhý.Vyšľaháme.
- Vyšľahaný sneh.
- Do vyšľahaného snehu si pridáme 100g kryštálového cukru a zamiešame.
- Do vyšlahaného snehu s cukrom pridáme 5 žĺtok a zamiešame.
- Ďalej si do zmesi pridáme 100g polohrubej múky a 1 celý kypriaci prášok.
- Pridáme 0,5dl oleja a zamiešame.
- Nakoniec si pridáme kakao.Vymiešame a potom cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.Ak sa Vám bude zdať,že je cesta nejako málo,nezľaknite sa.Cesto "nabehne" počas pečenia,vďaka kypriacemu prášku.
- Dokým sa cesto pečie v rúre,my si pripravíme krém.Do misky si dáme 200ml mlieka,do ktorého pridáme 2 polievkové lyžice hladkej múky,5 žĺtkov a 1 vanilkový cukor.Miešame,dokiaľ nám zo zmesi nevznikne hustý puding.Ak máme plnku hotovú,tak si ju dáme vychladiť.
- Na upečený korpus si natrieme lekvár.Každý podľa chuti,ja som použila domáci malinový.
- Do vychladnutého krému si vmiešame po kúskoch maslo alebo heliu. Ak by sa Vám zdal krém málo sladký,môžte pridať ešte práškový cukor.Keď už máme plnku hotovú natrieme ju na korpus s lekvárom.
- Ideme si pripraviť sneh,ktorý budeme šlahať nad parou.Do misky si dáme bielok,štipku soli a zamiešame.(toto si ešte miešať nad parou nemusíme) Do vyšlahaného snehu pridáme 300g kryštálového cukru a miešame si to nad parou do zhustnutia.
- Vyšlahaný sneh si natrieme na korpus.Na vrch snehu ešte nastrúhame čokoládu.
- A teraz sa môžeme doň pustiť. :) Dúfam,že bude chutiť.