Kakaový zákusok
Kakaový zákusok

Oblátkové rezy s kakaovou plnkou

betinka60 - fotkabetinka60, 22. apríla 2018
Oblátkové rezy s kakaovou plnkou
Foto: betinka60

Tento recept robievame často a rád ho robí aj môj syn.

30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 balíček
300 gramov
300 gramov
1 balíček
50 gramov
3 ks
50 gramov
50 gramov




Postup

  1. 1

    Do nádoby dáme maslo,práškový i vanilkový cukor a kakao, nádobu vložíme do vriacej vody a za občasného miešania necháme všetko spolu roztopiť. (Ja som miešala stále). Potom pridáme po jednom vajcia a miešame, až kým plnka nezhustne.(Zmes nesmie byť horúca, len teplá, aby sa vajcia nezrazili, pozor na to!)

  2. 2

    Teplou plnkou natrieme oblátky, poukladáme na seba a na chvíľu zaťažíme (ja som teda nezaťažovala). Zvyšnú plnku znova zohrejeme, natrieme ňou vrch oblatkových rezov a ozdobíme sekanými orechami alebo kokosovou múčkou. Krájame na druhý deň alebo z rána na večer. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

jack
Jéj toto si pamätám z detstva.Zvykli sme ho robiť.Hocikedy v sobotu,nedeľu raz-dva urobené.Veľa detí tak sa žiadalo niečo sladké.Namiesto keksíkov.Krásne.
haji
Oblíbená sladkost mého tatínka. Když maminka pekla koláč s maslovou plnkou, vždy počítala i s tím, že naplní oblátky, tatínek byl celý šťastný. Nejen on. Bezva receptík s vymazlenou náplňou!
motyka
Nejaké podobné robila aj naša mamka, keď sme boli deti a nemala čas na pečenie. Boli výborné.Určite tie Tvoje sú tiež. Vítam takýto receptík a ukladám. KK. Zíjde sa.
matuma
Tento koláčik robievala moja mama. Úplne som naňho zabudla. Mám pocit že tam dávala aj lekvár. Uložila som si ho a najbližší nákup budú v košíku aj tortové oblátky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia