Oberačkové mäso s domácim vajíčkovým pečivom (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Keď varím nedeľnú polievku z kostí akéhokoľvek druhu mäsa a nachádza sa na ňom aj troška mäsa, urobím buď večer, alebo druhý deň z neho nový obed, alebo rýchlu večeru..teraz som varila kačaciu polievku z chrbta..bolo na ňom dosť mäsa, tak som ho obrala, pokrájala a mali sme výbornú ľahkú večeru..moja mamka vola takto to mäso,,oberačkové,,lebo sa oberá z kostí..

4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso som obrala z kostí a pokrájala som ho na malé kocky..pripravila som aj cibuľu, lebo ju súčasne dávam na masť s mäsom..včera večer sme mali už málo chlebíka, tak som upiekla domáce pletenky...boli jemnučké, výborné a posypala som ich slnečnicovými a tekvicovými jadierkami..
  2. pletenku som prekrojila na polovicu a pozdžne tiež na polovicu..
  3. na panvicu som dala roztopiť kačaciu masť, pridala som pokrájanú cibuľu..pokrájala som ju na väčšie kusy..
  4. ihneď som k nej pridala aj pokrájané mäso..to preto, aby sa šťava z cibule postupne počas pečenia dostala aj do mäsa..spolu som všetko opekala...mäso sa potrebuje tiež opiecť, lebo je varené..
  5. všetko som osolila, okorenila a pridala som horčicu...všetko som dobre premniešavala, aby sa horčica dostala všade..
  6. potom som rozbila vajíčka, vyšľahala a poliala mäso..
  7. napokon som posypala strúhaným syrom a ukončila opekanie...pripravené jedlo držím na teplom mieste, pokiaľ si pripravím pečivo vo vajci..môžte použiť aj chlebík..
  8. rozšľahala som vajíčka, mierne osolila, okorenila..pripravené pletenky som namočila vo vajíčku a vyprážala na druhej panvici z oboch strán..
  9. rýchlo opiekla z oboch strán..zvyknem urobiť aj tak, že medzi opečené pletenky vložím plátok šunky a syra..vyzerá krajšie..
  10. hotové jedlo som servírovala tak, že na plochú stranu pletenky uložím pripravené mäso, posypem syrom a ozdobím smotanou..môžete použiť aj tatarskú omáčku..ozdobím a podávam s hojným množstvom čerstvej sezónnej zeleninky...vynikajúce jedlo..pletenka je ako perinka, na ktorej je uložený kopec výborného mäska s vajíčkom a syrom...prajem vám dobrú chuť..)