Zapekaný baklažán
Obaľovaný zapekaný baklažán v paradajkovo-bazalkovej omáčke so syrom
Autor receptu: lalaska
Zdravý, jednoduchý a chutný
recept ak nevieme čo s
baklažánom.
4 porcie |
15 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Uvaríme si (v osolenej vode) špagety najlepšie semolinové, celozrnné alebo ľubovoľné iné aké máte doma.
Po uvarení ich scedíme, pridáme maslo podľa vlastnej chuti a necháme postáť.
- Baklažán ošúpeme a nakrájame na stredne hrubé kolieska. Kolieska obalíme vo vyšľahanom a osolenom vajíčku, môžme pridať štipku Podravky a následne v strúhanke, najlepšie celozrnnej, ale môžme použiť aj obyčajnú. Takto pripravené kolieska poukladáme na veľký plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme 10 minút na 180 °C.
- Pripravíme si ďalší plech, na ktorý vylejeme polovicu lúpanych paradajok alebo pretlaku zmiešaných s čerstvou alebo sušenou bazalkou. Upečený baklažán poukladáme po celej ploche plechu, túto vrstvu zalejeme zvyškom lúpanych paradajok a zasypeme strúhaným syrom.
Túto zmes vložíme do rúry a pečieme 20-30 minút (záleží od vašej rúry) pri teplote 180 °C.
- Servírujeme na vrch cestovín.
Dobrú chuť
:)