Nutellová torta

Nutellová torta (videorecept)

Autor receptu: laylastastykitchen

8
porcií
90 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Rozdelila som si bielky a zltky. Do misky k zltkom som pridala cukor, roztopene maslo, mlieko a zacala som slahat. Slahala som par minut, potom som pridala Nutellu a slahala som dalej az kym sa cukor neroztopil.
  2. Pridala som muku, kakao, prasok do peciva a znova som vsetko preslahala.
  3. Zvlast v miske som vyslahala bielky na tuhy sneh, ktory som zlahka vmiesala do cesta. Cesto som rozdelila na 2 casti a naliala do dvoch okruhlych foriem vylozenych s papierom na pecenie. Piekla som vo vyhriatej rure na 180 °C 20 minut.
  4. Medzitym som priravila krem. V miske som vyslahala mascarpone s maslom. Postupne som pridala Nutellu, kakao a praskovy cukor a slahala som az kym vznikol hladky krem.
  5. Vychladnute korpusy som rozrezala na polovicu, aby som dostala 4 platy. Kazdy plat som potrela kremom a ukladala na seba. Tortu som potrela kremom aj zvonka a dala som do chladničky, aby krem trochu stuhol.
  6. V mikrovlnke som roztopila Nutellu. Vychladnutu tortu som poliala Nutellou a znova som dala do chladničky stuhnut. Tortu som ozdobila jahodami a cucoriedkami.
  7. Viac detailov mozete najst vo videu na mojom YouTube kanaly. Budem vdacna za kazdy like, komentar ci odber :-) Dobru chut! :-)