Nugety obalené v kukuričných lupienkoch (fotorecept)

Autor receptu: katarina22

Možno tu už bol viackrát, no tento je ten môj. Nič náročné a nič špeciálne, prikladám na inšpiráciu :)

20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kuracie mäso si nakrájame na rezance , kocky, ako je nám lepšie. Pripravíme si marinádu z bieleho jogurtu, ktorý zmiešame s 2 PL worčesterovej omáčky (áno, mám ju rada :-), 3-4 strúčikmi cesnaku. Podľa chuti si to dokoreňte soľou a čiernym mletým korením. Marinádu zmiešajte s mäsom a nechajte odstáť min.1 hodinu, aby mäso absorbovalo čo najviac chutí.
  2. Keď nám mäso pekne odležalo, pripravíme si misky na obaľovanie - hladká múka, vajíčka a kukuričné lupienky. Keď som nugety robila prvýkrát , bola som prekvapená , aké množstvo kukuričných lupienkov sa spotrebuje. Mäso vyberte z marinády a obaľujte pekne v poradí hladká múka, vajíčko a lupienky. Z vlastnej skúsenosti odporúčam nevynechať krok hladká múka a vajíčko - snažila som sa obaliť mäso hneď v lupienkoch, no hoci bolo dobre namarinované , nenalepili sa naň tak, ako mali. Pri obaľovaní v lupienkoch polovicu lupienkov rozdrvím v ruke na menšie kúsky, druhú polovicu dávam ako celé kúsky.
  3. A šup vyprážať! Už len chutná príloha podľa vášho gusta a...Dobrú chuť :) P.S. jasné , že ich jedávame s tatárskou omáčkou a ešte lepšia je k tomu sladkokyslá omáčka.