Dusené hovädzie mäso

Novoročný hovädzí plátok na karameli a šampanskom (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Náš novoročný hovädzí plátok. Už som raz vyskúšala prípravu mäsa na šampanskom a mal veľký úspech. Dnes som pri príprave použila aj karamel.

8
porcií
10 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Hovädzie mäso som nakrájala na plátky a naklepala.
  2. Na panvici som nechala roztopiť pol lyžice masti. Mäso som opiekla z oboch strán.
  3. Mäso som vybrala na tanier.
  4. K výpeku som pridala druhú polovicu masti a pridala som cukor.
  5. Ked začal karamelizovať, pridala som nakrájanú cibuľu, nechala som ju opiecť do zlatova a podliala polovicou ružového šampanského.
  6. Pridala som mäso a paradajkový pretlak.
  7. Osolila, okorenila, pridala som štipku zázvoru, muškátový oriešok, bobkový list a nové korenie.
  8. Podliala som zbytkom šampanského a doplnila vodou, tak aby bolo mäso ponorené. Pod pokrievkou som ho na slabom plameni dusila 50 min.
  9. Napokon som mäso zahustila kukuričným škrobom rozmiešaným vo vode. Pokiaľ sa mäso dusilo, pripravila som si prílohu ryžu. Hotové jedlo.
  10. Hotové jedlo som uložila na taniere. Podávala som k nemu sterilizované uhorky s kápiou. Prajem vám dobrú chuť.