Novoročné podkovičky v citrónovej omáčke z parného hrnca (fotorecept)

Autor receptu: bibia1

6
porcií
70 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Dobre umytého kapra naporcujeme na podkovičky a dáme do mlieka odležať aspoň na 1 hodinu - takto kapor stratí pachuť aj vôňu bahenného prostredia a vody, v ktorej žil.
  2. Podkovičky dobre zakvápame šťavou z jedného citróna a posolíme.
  3. Ochutíme koreninami - paprikou, oreganom, sušeným cesnakom, poukladáme na varnú platňu, posypeme celým korením a bobkovým listom a dáme pariť na 30-35 min.
  4. Po doparení šťavu z kapra z varnej dosky prelejeme do kastrólika, zalejeme smotanou. Pridáme šťavu z celého citróna, trošku cukru a dva žĺtky na zhustnutie, necháme prejsť varom. Hneď odstavíme a môžeme servírovať. Podávame so zemiakovou kašou, alebo so zemiakmi na akýkoľvek spôsob.
  5. Dobrú chuť.