Novoročné podkovičky v citrónovej omáčke z parného hrnca fotorecept

bibia1 - fotkabibia1, 2. januára 2012
Novoročné podkovičky v citrónovej omáčke z parného hrnca (fotorecept)
Foto: bibia1
6
porcií
70 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 ks podkovičky
0,5 l
2 ks
5 guľôčok
Citrónová omáčka:
2 ks
1 ks
dľa chuti
:
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Dobre umytého kapra naporcujeme na podkovičky a dáme do mlieka odležať aspoň na 1 hodinu - takto kapor stratí pachuť aj vôňu bahenného prostredia a vody, v ktorej žil.

    Novoročné podkovičky v citrónovej omáčke z parného hrnca (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Podkovičky dobre zakvápame šťavou z jedného citróna a posolíme.

    Novoročné podkovičky v citrónovej omáčke z parného hrnca (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ochutíme koreninami - paprikou, oreganom, sušeným cesnakom, poukladáme na varnú platňu, posypeme celým korením a bobkovým listom a dáme pariť na 30-35 min.

    Novoročné podkovičky v citrónovej omáčke z parného hrnca (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po doparení šťavu z kapra z varnej dosky prelejeme do kastrólika, zalejeme smotanou. Pridáme šťavu z celého citróna, trošku cukru a dva žĺtky na zhustnutie, necháme prejsť varom. Hneď odstavíme a môžeme servírovať. Podávame so zemiakovou kašou, alebo so zemiakmi na akýkoľvek spôsob.

    Novoročné podkovičky v citrónovej omáčke z parného hrnca (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dobrú chuť.

    Novoročné podkovičky v citrónovej omáčke z parného hrnca (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

14 komentárov k receptu
Velmi rada varim na pare, mam dobru multifunkcnu ruru s takou specialnou nadobou na parenie, to je super priprava, za 10 minut je vecera pripravena. Tvoj teceptik je dalsi do mojej zbierky, dakujem...

Pridaj komentár k receptu: