Nonya šalát z jicami a žeruchy
	        Autor receptu: 2010
	         
	        
	        Pred nedavnom tu bola diskusia o takom menej znamom plode jicama,  
http://varecha.pravda.sk/diskusie/jicama-vasej-kuchyne/478-forum.html 
videl som ju na trhu a kupil a spravil taku fuziu juzno americkej kuchyne a azijskej.
Takze zerucha s jicamov, pomarancami a cibulou na perinke chrumkavych vyprazanych 
slizov.Nonya je ine slovo na koktail -fuziu aky sa vari v juznej azii ked sa miesaju rozlicne 
postupy a recepty z ciny , indie a indonezie.
| 
 20 minútpríprava
 | 
 10 minúttepelná úprava
 | 
Postup
- Jicamu osupeme ako zemiaky a nastruhame na jullien najlepsie "V" struhakom.
Ma velmi prijemnu chut  takeho mladeho chrumkaveho sladkeho kalerabu skrizeneho s jablkom.
Pomarance som pracne nozom povykrajoval na mesiaciky a odblanil.
Zeruchu ( watercrest ) som odstranil hrubsie stonky a natrhal na mesie kusku .
Mensiu cervenu cibulu som nakrajal velmi ostrim nozom na kolecka na velmi jemno ako sa mi dalo bez toho aby som si odrezal koniec prsta.
- Vyprazane slize sa nedali odfotit ( bol som sam v kuchyni ) lebo su bleskovo hotove cca 5 sekund .
Do woku si dame rozohriat olej az zacne trochu dymit. Suche slize hodime do oleja ( nie naraz )-na etapy a rychlo otacame  lebo hned zacnu prskat -strielat (!!! pozor na tento proces ziadne deti na blizku ).
Vyberieme na misku  dame osusit na papierovu utierku.
Inac takato priprava slizov je  tradicna v Thajsku .
- Pripravime si dressing z medu do ktoreho vmiesame limetkovu stavu lahku sojovu omacku a olivovy olej . 
- Vsetky prisady premiesame okrem slizov  ktore pridame az na poslednu chvilu aby nam ostali chrumkave.