Nízkosacharidový ovocný koláč fotorecept

nox - bez fotkynox, 5. augusta 2014
Nízkosacharidový ovocný koláč (fotorecept)
Foto: nox

Ani pri nízkosacharidovej strave sa človek niekedy nevyhne neodolateľnej chuti po nejakej chutnej mňamke. Tak som si trošku upravila klasický recept po svojom :)

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

50 g (mandlľová)
70 g
1 ks
1 ks
2 ČL
4 PL
2 ks tablety
 štipka
250 ml
 nektarinky




Postup

  1. 1

    Metličkou alebo ručným šľahačom zmiešame jogurt, rozpustené maslo, vajíčko. Prisypeme múku s kypriacim práškom, soľ, trošku citrónovej šťavy. Môžeme pridať aj stéviu, ale podľa mňa stačí ten banán a je to sladké dosť. Poriadne vymiešame.

  2. 2

    Tortovú formu vymastíme alebo použijeme fóliu na pečenie a nalejeme do nej cesto, ktoré rovnomerne rozvrstvíme. Na cesto poukladáme ovocie podľa vlastnej chuti, napr. čučoriedky alebo kúsky nektariniek. Posypeme lupienkami mandlí.

    Nízkosacharidový ovocný koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pečieme na 180 st. asi 30 min.

    Nízkosacharidový ovocný koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dobrú chuť.

    Nízkosacharidový ovocný koláč (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

evanaaa
Tak to je recept aj pre mňa, len rozmýšľam, čím nahradiť tú múku, ešte som s jačmennou nerobila, jedine by sa hodila tá z N. Update, alebo možno aj škrobová? Ale aj tam sú sacharidy, tak neviem.....asi tá mandľová. A stéviu by som nahradila tekutým sladidlom. @nox , držíš nejakú diétu, alebo si dia?
fineliving
super koláčik, vyskúšam :)
ak by som stéviu chcela nahradiť trstinovým cukrom, vieš mi prosím poradiť, koľko cukru by bolo treba?
používateľ nemá avatar
nox
nox
Ahojte, skúšam ketózovú diétu, kde je minimum sacharidov, ale keďže mi sladké chýba, tak občas robím aj nejaké jedlá s nižším obsahom sacharidov. :) Ľanová múka je takmer bez sacharidov, ale dosť zle sa s ňou pečie, tú používam na chlieb :) Aj tekvicová alebo kokosová múka je vraj OK, ale tie som ešte neskúšala.
A v tomto koláčiku cukor veľmi nechýba. V ceste je rozmiešaný banán. Prípadne použite sladšie ovocie na vrch, čučoriedky tiež nie sú až tak sladké.
Trstinového cukru by stačilo možno 1-2 KL.
stanci11
ty brďo tak ketózovku som nemala odvahu skúsiť,,,ja som stará škola a rysujem sacharidovými vlnami :) ale za recept diky, uložím, určite sa mi bude hodiť ;)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia