Nízkosacharidové kuracie soté s broskyňou a zeleninou
Autor receptu: nox
Už istý čas sa venujem nízkosacharidovej strave, preto som sa rozhodla sa podeliť o
nejaké tipy na recepty. Kuracie soté s broskyňou mi učarilo už dávnejšie, tak som k tomu
hľadala vhodnú prílohu, nakoľko pri tomto type stravy sa nepoužívajú zemiaky, či ryža.
4 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Nakrájané a okorenené kuracie prsia podusíme na oleji. Postupne pridáme horčicu a k tomu rozmixované menšie množstvo broskýň z kompótu aj so šťavou zriedenou s vodou.
- Za cca 20 min. na panvicu pridáme na zahustenie smotanu s jačmennou múkou. Po dokončení ešte pridáme do omáčky kúsky broskýň z kompótu.
- Ako prílohu môžeme použiť na pare udusený karfiol a brokolicu. K tomu nastúhanú čerstvú mrkvu, rajčiny alebo inú zeleninu podľa chuti. A ja som ešte pridala na kúsky pokrájanú cuketu vypraženú v kokosovom oleji, ktorá vynikajúco nahrádza zemiakovú prílohu:)