Nízkosacharidové kuracie soté s broskyňou a zeleninou

Autor receptu: nox

Už istý čas sa venujem nízkosacharidovej strave, preto som sa rozhodla sa podeliť o nejaké tipy na recepty. Kuracie soté s broskyňou mi učarilo už dávnejšie, tak som k tomu hľadala vhodnú prílohu, nakoľko pri tomto type stravy sa nepoužívajú zemiaky, či ryža.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Nakrájané a okorenené kuracie prsia podusíme na oleji. Postupne pridáme horčicu a k tomu rozmixované menšie množstvo broskýň z kompótu aj so šťavou zriedenou s vodou.
  2. Za cca 20 min. na panvicu pridáme na zahustenie smotanu s jačmennou múkou. Po dokončení ešte pridáme do omáčky kúsky broskýň z kompótu.
  3. Ako prílohu môžeme použiť na pare udusený karfiol a brokolicu. K tomu nastúhanú čerstvú mrkvu, rajčiny alebo inú zeleninu podľa chuti. A ja som ešte pridala na kúsky pokrájanú cuketu vypraženú v kokosovom oleji, ktorá vynikajúco nahrádza zemiakovú prílohu:)