Nízkokalorické jablkové muffiny bez tuku (fotorecept)
Autor receptu: archaa
Začal nám Nový rok a isto sme si mnohí dali pri tejto príležitosti nové predsavzatia. Pre
tých,
ktorí sa rozhodli zhodiť nejaké to vianočné kilečko, mám jeden vhodný nízkokalorický
dezert. Navyše skvelo osviežujúci.
Ak máte čas, pripravte si ich deň dopredu, pretože sú najchutnejšie práve na druhý
deň...
12 porcií |
20 minút príprava |
20 minút na 190 °C |
Postup
- Celé vajcia s vodou a cukrom vymiešame do peny, pridáme PDP a múku.
Dobre vyšľaháme.
- Plníme muffinkový plech vystlaný košíčkami, no môžete to urobiť celé aj ako koláč, či už na celý plech, alebo do tortovej okrúhlej formy. Výber nechám na vás..
- Pečieme asi 20 minút pri 190 stupňoch, ale doba pečenia závisí aj od vašej rúry, takže ich odporúčam sledovať. Takto vyzerajú správne upečené.
- Necháme vychladnúť a medzitým si uvaríme plnku. Do varu privedieme jablkovú šťavu (džús alebo vodu) s cukrom. Pridáme citrónovú šťavu a nastrúhané jablká. Zamiešame a asi 1 minútu povaríme.
- Zlatý klas si rozmiešame v troške vody a zahustíme ňou jablká. Odstavíme a necháme ochladiť.
- Ak robíme koláč, teda na plech, nemusíme, ale ak robíme v muffinkovej alebo tortovej forme, tak je dobre papier a košíčky, v ktorých sa piekli odstrániť, nanovo vložiť upečené muffiny do nového košíčka a navrch rozorieť plnku. Pri torte stačí odstrániť iba papier. Odložíme do chladničky a necháme odpočívať aj do druhého dňa (nie je to však podmienka).
- Pre nedietujúcich môžeme podávať so šľahačkou, ktorú posypeme škoricou.