Nivová nátierka s mandľami

tekvica - bez fotkytekvica, 2. septembra 2015
Nivová nátierka s mandľami
Foto: tekvica

Robím ju často, možno s vlašákmi by bola lepšia, ale tie žiaľ nemôžem. Kto nepôjde autom, môže samozrejme pridať viac brandy.

6
porcií
5 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g (alebo iný s modrou plesňou)
100 g
50 g nasekané
20 ml




Postup

  1. 1

    Mandle nasucho opražiť na panvici.

  2. 2

    Do mixéra dať nivu, tvaroh, opražené mandle, brandy. Všetko zmixovať. Ak je zmes priveľmi hustá, možno zriediť trochou bieleho jogurtu, alebo kyslej smotany, ale väčšinou netreba. (Prípadne zvýšiť množstvo brandy.) Soľ už nepridávam, niva je dostatočne slaná.

  3. 3

    Natrieť na chlebík, najlepšie čerstvý a domáci, ozdobiť trochou petržlenovej vňate a pochutnať si.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia