Margot tyčinky

Niečo ako margotka

Autor receptu: luccca93

Minule som sa snažila nájsť dobrý recept na margotku, avšak takmer všade boli uvádzané Marina keksy. Tie jednak nemusím a tiež ich nikdy nemám doma len tak, poruke. Rozhodla som sa skombinovať tie obľúbené recepty do môjho vlastného výtvoru, na základe toho, čo špajza dala. Myslím, že sú veľmi podobné originálu, akurát menej presladené.

15
porcií
45 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Piškóty podrvíme - dlhé piškóty sa v pevnom sáčku krásne podrvia valčekom - okrúhle je lepšie nastrúhať na kuchynskom robote.
  2. K piškótam pridáme kokos, mleté orechy, rumovú arómu, med, koreniny, roztopený olej a maslo (ktoré máme v pomere cca 1:1) a vymiešame. (Snažíme sa docieliť konzistenciu, aká je na obrázku.) Ak je "cesto" príliš sypké, pridáme trošku mlieka. Ak je príliš mokré, pridáme kokos a pomleté piškóty.
  3. Necháme postáť v chladničke asi 20 min.
  4. Vyvaľkáme v sáčku (keďže inak by sa plnka veľmi lepila na valček) na plát hrubý asi 1-2 cm (podľa toho, akú hrúbku chcete) a dáme do mrazničky na pol hodiny.
  5. Medzitým si necháme rozpustiť čokoládu vo vodnom kúpeli. Keď je čokoláda roztopená, pridáme kokosový olej.
  6. Plát po pol hodine vyberieme z mrazničky a nakrájame na približne rovnaké tyčinky. Rozložíme ich na mriežku, pod ktorou máme plech a papier na pečenie. Jednotlivé tyčinky polievame čokoládovou polevou najprv z jednej strany, po stuhnutí aj z druhej strany. Necháme postáť cez noc.
  7. Mne vyšlo 15 menších margot tyčiniek.