Netradičné lasagne (fotorecept)
Autor receptu: lucinka31
Toto je ďalši recept, ktorý vymyslel môj priateľ. Trošku netradičné lasagne, no všetkým
chutili.
16 porcií |
40 minút príprava |
40 minút na 200 °C |
Postup
- Nakrájame kuracie mäso na kocky, opražíme na oleji do biela, kým sa mäso nestiahne.
- Keď je mäsko opražené, posypeme grilovacím korením a podusíme.
- Po chvíľke pridáme mrazenú zeleninu podľa chuti. A znova chvíľku dusíme.
- Potom pridáme paradajkový pretlak a trochu vody. Dochutíme soľou podľa chuti.
- Počkáme kým bude mäsko aj zelenina hotové a odstavíme od ohňa. Pripravíme si bešamelovú omáčku.
- Nachystáme si vhodný plech, na suchý plech dáme za žufanku bešamelu. Dáme tam lasagnové cestoviny. Ja používam tie, ktoré netreba predvárať. Na cestoviny dáme pripravenú zmes, potom opäť bešamel a cestovinu. Opakujeme kým nepoužijeme všetkú zmes tak, aby boli cestoviny na vrchu.
- Plech zakryjeme alobalom a dáme na 40 minút piecť na 200 stupňov.
- A po 40 minútach, dobrú chuť!