Netradičná víkendová krkovička (fotorecept)

Autor receptu: diabambulka

Mäsko je šťavnatučké, zemiačiky chrumkavé a hrušky fantastické...

5
porcií
110 minút
na 180-200 °C

Suroviny

Postup

  1. Marináda : tymián, petržlenovú vňať, olivový olej, pretlačený cesnak, postrúhanú citrónovú kôru, citrónovú šťavu a soľ dobre premiešame.
  2. Mäso zvrchu viackrát narežeme a potrieme marinádou. Na niekoľko hodín dáme do chladničky marinovať.
  3. Zemiaky očistíme a nakrájame na plátky. Dáme do misy osolíme, pridáme mletú rascu a všetko spolu dobre premiašame.
  4. Petržlen očistíme a nakrájame.
  5. Umyté hrušky nakrájame na osminky. Do vymasteného pekáča dáme zemiaky, petržlen, hrušky.
  6. Potom vyberieme mäso z marinády, položíme na pripravenú zeleninu a polejeme zvyšnou marinádou a troškou vody.
  7. Dáme do vyhriatej rúry a pečieme 90 minút pri teplote 180 stupňov Celzia. Po 90 minútach teplotu zvýšime na 200 stupňov a dopekáme ešte 20 minút do chrumkava. Počas pečenia mäso obraciame.
  8. Dobrú chuť :-)))