Nesquikové plnené bochníčky (fotorecept)

Autor receptu: adkas

Naozaj skvela cukrovinka. Moj manzel si zobral cely velky tanier pred seba a s takou vervou sa pustil do nich, ze som sa obavala, ze mne sa uz nic nezvysi:). Samozrejme , ze zvysilo. Je to velmi vydatne, co sa tyka mnozstva. Vyslo mi okolo 50 kuskov. Upozornujem, ze ak sa rozhodnete vyskusat tieto suche kolaciky, tak rozhodne neodporucam ochutnavanie plnky. Ona je tak bozskaaaaaaaa.....:). Mohlo by sa vam stat, ze nebudete mat cim naplnit bochnicky.

50
porcií
40 + cas na chladeni minút
príprava
15 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Do misy dame muku, cukor, prasok do peciva, sol, vajcia, tuk, Nesquik a kakao. Spracujeme cesto , zabalime ho do folie a odlozime do chladnicky na min. 30 minut,nech sa schladi. Lepsie sa s nim pracuje.
  2. Pripravime si plnku. Zmiesame kokos, orechy a pridame Salko. Dobre premiesame. Kto ma rad viac kokosovu chut, moze si mnozstvo orechov a kokosu zamenit.
  3. Cesto rozvalkame na hrubku 0,5 cm a vykrajujeme formickou kolieska o priemere 7 cm. Do stredu kolieska dame plnku a zabalime do gulocky. Gulky prelozime na plech vystlany papierom na pecenie. Vrch mierne stlacime a mozeme ozdobit mandlou alebo 1/2 vlasskeho orecha.
  4. Pecieme vo vyhriatej rure na 170 stupnov C 13 - 15 minut. Nechame vychladit a mozeme ozdobit roztopenou cokoladou.
  5. Bochnicky su naozaj velmi chutne. Krehke cesto rozplyvajuce sa na jazyku doplna skvela plnka .
  6. Nie je s tym vela prace a vysledok je famozny:)))