Neprispôsobivá krkovička fotorecept

zuzanka1367 - fotkazuzanka1367, 7. novembra 2014

Nezlostite sa nad názvom, prišiel mi pod ruku taký pekný kus krkovičky a chuť potešiť manžela jedlom :) Určite každý máte svoj obľúbený recept, Zobraziť celý popisNezlostite sa nad názvom, prišiel mi pod ruku taký pekný kus krkovičky a chuť potešiť manžela jedlom :) Určite každý máte svoj obľúbený recept, mne sa páči tento a možno sa ešte niekomu zapáči...

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
2 lyžice
štipka
6 - 7 strúčikov
1 dcl
3 ks
na opekanie
Príloha:




Postup

  1. 1

    Krkovičku nakrájame na rezne, mierne vyklepeme a zalejeme mliekom.

    Neprispôsobivá krkovička (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Keď mäso popije mlieko, tak pridáme olej, korenie, papriku a pretlačený cesnak. Nesolím, niekedy som to robila, ale od šikovných kuchárov tu na Vareche som sa naučila, že až vo finále. Mäso premiešam a odložím najlepšie na celú noc do chladu.

    Neprispôsobivá krkovička (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vyberiem oddýchnuté mäso z chladničky, nakrájame cibuľu na krúžky, na panvici rozohrejeme masť, teraz som mäso osolila a opekáme z každej strany 4-5 minút do zlatista...

    Neprispôsobivá krkovička (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Mäso som odložila do rúry, ktorá bola ešte teplá po pečení koláča a na výpeku som restovala cibuľu. Ako príloha by mala slúžiť žemľa, my sme dostali chuť na zemiaky opečené na prepustenom masle... Prajem Vám dobrú chuť...aj orosený polliter by sa hodil :)

    Neprispôsobivá krkovička (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

marikahr
nazov som sice nepochopila ;-) ale vysledok vyzera uzasne a este k tomu ten oroseny polliter;
perfektna kombinacia ;-)
marikahr
@mb :-) asi si dnes stojim na kabli, vobec mi to nedoslo :-)
inak recept super, len ten nazov ... hm asi sa podla neho recept lahko nenajde....
rulik
tiež mi museli pomôcť, pekné, rýchle a určite výborné, uložil som
zuzanka1367
@mb názov správne vysvetlil :) @frezia68 bolo by po porcii vymeniť na koštovku, nebránila by som sa...@rulik vďaka, je to jarmočná dobrota...@marikahr krkovičku nájdeme vždy :) aspoň podľa kategórii na boku receptu..
afataga
dobra krkovicka nikdy nie je zla, ale tych stipiek by som dala viac a nehovor mi, ze ty mas problem zohnat polliter :-)
havino
výborné, dala by som si a veru aj ja som sa tu od šikovných kuchárov - kucháriek, naučila nesoliť pred
zuzanka1367
@afataga práve sme včera mali v krčme ochutnávku pre odvážnych, dopestovali sme nagu jolokiu, tak som včera nestačila čapovať :) tak štipka z nej by teda stačila, aj skotana do kávy mi bola dobrá :) @havino ďakujem, ponúkla by som...

tinca
tak tvojej krkovičke ba som sa rada prispôsobila,je to fakt na spôsob cigánskej, chutné jedlo,pekné foto:)
mariamka
pekna krkovica, jak vysivana,, manzel musel mat radost, a co si nedala uputavku na tu ochutnavku? aj by sme prisli :))
garanco
Keď som si prečítala komentáre, tiež som si pripadala ako "neprispôsobivá" - žeby to bolo dané Košicami?, až vtedy som pochopila ten názov...
Páči sa mi Tvoj recept, často robievam krkovičku, ale takto som ešte nerobila. Recept ukladám a ďakujem:-)) (...a tie zemiačky k tomu nemajú chybu...)
používateľ nemá avatar
mb
mb
no, uz je na zajtra schvalena dcerou, zenou a nalozena :)
zuzanka1367
@babkamt aspoň som ju pripomenula...@tinca veru na spôsob cigánskej, tu sme všetci prispôsobiví :-) @afataga keď nechceš dať adresu, tak príď, zaliať ju bude čím :) @mariamka , ešte ostalo na koštovanie, to by sa dalo použiť aj v sebaobrane :) ber afatagu a príďte bude sranda...@granco vyskúšaj, je to tá niekdajšia jarmočná..@mb dobrý výber:) potom daj vedieť či chutila...@izabelka929 krkovička nikdy nesklame. Ja Vám všetkým srdečne ĎAKUJEM.
svedka
Krasne masko a tie zemiacky -ani nehovorim :)
anastaz
Mäso si odložila do rúry, ktorá bola ešte teplá po pečení koláča. A potom čo? Treba to ešte piecť, koľko minúť a na koľko stupňov? Alebo si to tam odložila len aby ti nevychladlo, kým usmažíš cibuľu?
1x martau
garanco
Milá Zuzanka, dnes sme na Teba pri obede mysleli. To mäso nebolo až také "neprispôsobivé", chutilo výborne, samozrejme že aj s opekanými zemiačkami:-))