Nepečený zákusok z detských piškót (fotorecept)

Autor receptu: kralovna

Keď robím tento zákusok vždy si s láskou spomeniem na moju svokru. Nerobila ho často (málo kedy boli v predaji dlhé piškóty), ale keď ho spravila iba sa za ním zaprášilo. Je sladký, ako med a preto stačí iba kúsok, ale nás bolo u svokry vždy viac, ako 20 sladkých úst :-)

30
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíla som si suroviny,,,ja na obrázku nemám čokoládu a ceru, akosi som na ne zabudla
  2. Najprv som si uvarila čiernu silnú kávu pridala som UM a rumovú arómu -tej som tam len trochu cvrkla
  3. Vajíčka som si oddelila do jednej misky bielka, do druhej žĺtka. K žĺtkom som pridala práškový cukor, 5 PL čiernej kávy ochutenej umom a rumovou arómou a ručným šľahačom som začala šľahať nad parou, kým sa nevytvorila hustá masa. Keď vychladla pridala som maslo.
  4. Bielka šľahám najprv samé, potom postupne pridávam práškový cukor a keď je už tuhý sneh šľahám nad parou do stuhnutia elektrickým šľahačom.
  5. Všetko mám vychladnuté - káva, plnka, pena z bielkov, začínam skladať. Na podnos si dám tortové oblátky, ktoré tenko natriem krémom a začnem ukladať detské piškóty namočené do ochutenej kávy, tesne vedľa seba.
  6. Celý rad natriem krémom a znovu ukladám piškóty ale opačne raz idú vodorovne raz zvisle, kým sa všetky neminú nakoniec natriem zbytok krému.
  7. Na plnku navrstvím penu z bielok a už len roztopiť čokoládu a zaliať.
  8. Topím čokoládu s cerou.
  9. Povrch zákuska zalejem čokoládou a odkladám ho na chladné miesto. Už sa teším na zajtra mám sviatok a moje detičky a vnučky sa určite doň veľmi radi pustia. DOBRÚ CHUŤ!