Nepečený tvarohový zákusok Biela búrka (fotorecept)

Autor receptu: july23

nepečený zákusok : tvarohovo-karamelový

Postup

  1. Do tortovej formy si zacvaknem papier na pečenie. Obe balíčky Marina keksov si dám do sačka rozdrvím ich rukami a potom ich vysypem do misky, kde pridám 1 až 2 PL mascarpone. Rukou vymiesim hmotu, ktorú potom ukladám na spodok tortovej formy.
  2. Vyšľahám šľahačkovú smotanu spolu s: cukrom 3-4 PL, tvarohom a mascarpone. Ja som do tejto zmesi pridala šťavu z menšieho pomaranča (veľkosťou približne ako mandarinka) a štipku kyseliny citrónovej.
  3. Zmes dám na keksy do formy a odložím na 30 minút do chladničky.
  4. Medzi tým si urobím karamelovú polevu...cukor nechám roztopiť na panvici a postupne pomaličky prilievam smotanu (ja som mala v chladničke na varenie, ale kľudne použite aj tú na šľahanie). Prilievame podľa potreby, kým nedostaneme požadovanú konzistenciu. (karamel by mal byť taký hustejší). Na záver nalejem karamel na tortu a nechám stuhnúť 24 hodín v chladničke.
  5. dobru chut :)