Nepečený kokosový cheesecake

Nepečený Raffaello cheesecake ako pravé Raffaello

Autor receptu: frommykitchendotcom

Fantasticky krémový a chutí naozaj úžasne. Kto neochutná, neuverí :)

40 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si formu s priemerom 22 cm. Zomleté maslové sušienky zmiešame s mletými mandľami a rozpusteným maslom. Pridáme mlieko. Dostaneme mäkšiu zmes, s ktorou sa dobre pracuje. Natlačíme ju rukami na dno formy. Takto pripravený korpus dáme do chladu kým si pripravíme krém.
  2. Čokoládu roztopíme nad parou a necháme trochu vychladnúť. Mixérom vymiešame krémový syr s práškovým cukrom. K tomu dodáme roztopenú čokoládu a ešte chvíľu miešame. Nasypeme kokos a mandľové lupienky a lyžicou zamiešame. V druhej nádobe vyšľaháme smotanu so Smetafixom. Následne ju opatrne vmiešame do syrovej zmesi. Krém nanesieme na vychladený korpus a vrátime do chladničky.
  3. Ganache: Smotanu zohrejeme a za stáleho miešania v nej rozpustíme bielu čokoládu. Hotovú ganache rovnomerne vylejeme na cheesecake a necháme na pár hodín stuhnúť.
  4. Viac chutných receptov na instagrame @frommykitchendotcom