Čučoriedkový zákusok
Čučoriedkový zákusok

Nepečený čučoriedkovo-kokosový koláčik

blissofplants - fotkablissofplants, 24. júla 2021

Suroviny

Korpus:
140 g
140 g
Kokosová plnka:
140 g (namočené cez noc vo vode)
100 g
2 PL roztopený
2 PL
z 1/2 citróna
za hrsť
Čučoriedková plnka:
140 g (namočené cez noc vo vode)
5
140 g




Postup

  1. 1

    Začneme rozmixovaním datlí a mandlí v mixéri kým nezískame hmotu lepkavej konzistencie a uložíme na spodok formy (môže byť forma na banánový chlebík).

  2. 2

    Najprv si urobíme kokosovú plnku. Vopred cez noc namočené kešu orechy rozmixujeme s ostatnými ingredienciami (okrem čučoriedok). Čučoriedky nakrájame na polky a jemne vmiešame do plnky, ktorú natrieme na korpus a necháme v mrazničke, kým pripravíme čučoriedkovú plnku.

  3. 3

    Čučoriedky rozmixujeme s datľami a kešu a vytvorenú plnku navrstvíme na kokosovú. Necháme v mrazničke niekoľko hodín stuhnúť.

  4. 4

    Vyberieme z mrazničky 20 minút pred podávaním a nakrájame na malé koláčiky.

Diskusia k receptu

haji
Pěkný receptík, kouzelné foto! Až by taková krása byla škoda zjesť! Počítám, že jsou to lesné čučoriedky, z kanadských by ta barva čučoriedkovej vrstvy nevyšla tak krásnej farby. Jsi šikulka!
blissofplants
@haji (24.7.2021 22:20)

Ďakujem krásne 💜 recept je starší tak si presne nepamätám odkiaľ som mala čučoriedky 🙈😀 ale kedže ma viac baví fotenie ako písanie receptov tak používam aj aplikáciu Lightroom kde upravujem fotky a trošku aj 'pridám farbu'😋poslala by som ti ak by si mala záujem na porovnanie fotku priamo z foťáka a po úprave😉príjemnú nedeľu ti prajem💛
1x haji
haji
@blissofplants (25.7.2021 12:39)
Děkuji za milou odpověď. Když přidáš klasické foto, porovnám ráda. Kanadské borůvky/čučoriedky jsou barevně jiné, neboli uvnitř spíš zelené a slupka nic moc nebarví. Spíš nic než moc. Popučené mi tvaroh obarvily na slabě růžovo a to ještě jen místy. Díky za přání, i tobě krásnou neděli!
motyka
Nedá sa nič dodať - len nádhera a blaženosť v ústach. Pozrela som si aj celú tvoju stránku - si šikovné žieňa. Fandím,,,,
haji
@blissofplants (25.7.2021 16:05)
Děkuji za vložení fotečky, zase tak óbr rozdíl to není. I tak je barva krásná, vidět že máš kvalitní přístroj. Hezký večer!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia