Nepečený cheesecake s malinami a bielou čokoládou

dankana - fotkadankana, 15. júna 2014
Nepečený cheesecake s malinami a bielou čokoládou
Foto: dankana

"Ľudkovia moji, nič lepšie som v živote nejedla" zhodnotila moja dcéra, ktorá neznáša tvaroh upravený na sladko. A to je teda už čo povedať Zobraziť celý popis"Ľudkovia moji, nič lepšie som v živote nejedla" zhodnotila moja dcéra, ktorá neznáša tvaroh upravený na sladko. A to je teda už čo povedať :-)

8
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

200 g
100 g
200 g
250 g
225 g
250 g




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme korpus. Kakaové sušienky si rozdrvíme v sáčku valčekom na cesto na jemno. Rozpustíme si maslo, nalejeme ho na drvené sušienky, poriadne premiešame a utlačíme do tortovej formy s priemerom cca 20cm. Dáme do chladničky vychladiť.

  2. 2

    Medi tým si vo vodnom kúpeli necháme rozpustiť bielu čokoládu. Do misky si dáme tvaroh, creme fraiche a bielu čokoládu a dobre premiešame na hladkú hmotu. Ak neviete zohnať creme fraiche v obchode, urobte si ho jednoducho ako ja doma, v zaváraninovom poháry si zmiešajte 200ml šľahačkovej smotany a 2PL kyslej smotany. Zavrite pohár, poriadne pretrepte a nechajte na teplom mieste stáť 24 hodín. A hotovo :-)

  3. 3

    Do krému už len jemne zamiešajte maliny. Celú hmotu potom dajte na vychladený sušienkový korpus a nechajte tuhnúť 24 hodín v chladničke. Vrelo odporúčam, len sa tak po ňom zaprášilo :-)

Diskusia k receptu

olinecka
Priznavam,že som ešte nerobila nijaky koláč z keksov ,ktore by mi nahradili korpus no veru vyskušam pretože určite to bude vyborne.Chvalim!!!!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia