Nepečený dezert
Nepečený dezert

Nepečené trojuholníčky z maku, orechov a zo sušeného ovocia

Štefan Benďák
šéfkuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 27. januára 2020
Nepečené trojuholníčky z maku, orechov a zo sušeného ovocia
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

200 g mletý
200 g (zmes rôznych druhov) mleté
200 g (zmes rôznych druhov)
80 g




Postup

  1. 1

    Sušené ovocie namočíme na 30 minút do studenej vody. Namočené ovocie potom nasekáme na drobné kocky.

  2. 2

    Mak pomelieme. Orechy rozmixujeme alebo zomelieme.

  3. 3

    Všetky suroviny spolu zmiešame a na silikónovej podložke rozvaľkáme na polcentimetrovú hrúbku. V chladničke necháme stuhnúť a pred podávaní nakrájame na trojuholníčky.

Diskusia k receptu

hanis
Hmm, vypadá to jednoduše a zdravě, recept už je v KK :)