Nepečené orechové rezy

Nepečené orechové rezy (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Aj na poslednú chvíľu sa dá pripraviť chutné vianočné pečivo, ktoré ale nemusí byť vyložene vianočným. Môžeme ho pripraviť na posedenie alebo len tak, k nedeľňajšej káve.

1 dávka
porcia
30 (+ chladenie) minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Z vody a cukru uvaríme sirup.
  2. Pridáme mleté orechy a za stáleho miešania 3 minúty povaríme. Odstavíme.
  3. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Pridáme k nej polovicu orechovej zmesi. Premiešame.
  4. Obe hmoty necháme chladnúť, kým nezačnú tuhnúť.
  5. Jednu oblátku položíme na dosku a rovnomerne na ňu rozotrieme čokoládovú hmotu.
  6. Na ňu navrstvíme svetlú orechovú hmotu.
  7. Zakryjeme druhou oblátkou.
  8. Jemne zaťažíme a v chlade necháme do druhého dňa stáť. Roky používam na tento účel Krátky slovník slovenského jazyka, má akurátnu hmotnosť. :)))
  9. Potom nakrájame na tyčinky alebo kocky.