Nepečené orechové rezy
Nepečené orechové rezy (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Aj na poslednú chvíľu sa dá pripraviť chutné vianočné pečivo, ktoré ale nemusí byť vyložene vianočným. Môžeme ho pripraviť na posedenie alebo len tak, k nedeľňajšej káve.
1 dávka porcia |
30 (+ chladenie) minút príprava |
Postup
- Z vody a cukru uvaríme sirup.
- Pridáme mleté orechy a za stáleho miešania 3 minúty povaríme.
Odstavíme.
- Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Pridáme k nej polovicu orechovej zmesi. Premiešame.
- Obe hmoty necháme chladnúť, kým nezačnú tuhnúť.
- Jednu oblátku položíme na dosku a rovnomerne na ňu rozotrieme čokoládovú hmotu.
- Na ňu navrstvíme svetlú orechovú hmotu.
- Zakryjeme druhou oblátkou.
- Jemne zaťažíme a v chlade necháme do druhého dňa stáť. Roky používam na tento účel Krátky slovník slovenského jazyka, má akurátnu hmotnosť. :)))
- Potom nakrájame na tyčinky alebo kocky.