Nepečené melóniky (fotorecept)

Autor receptu: kajusiqq

Podľa mňa najviac piplačky je s nepečenými zákuskami ale stoja zato:)

80
porcií
180 minút
príprava

Postup

  1. Pripravíme si suroviny na prvú hmotu:)
  2. Vypracujeme si cesto(ručne)....trošku viac než polovicu alebo presne polovicu dáme do sáčika a dáme do chladničky.......milujem ju!!:D
  3. Druhú polovicu zafarbíme na červeno.
  4. Červenú hmotu rozdelíme na 10 rovnakých častí mne vyšli cca 30-35 g guľky:) vložíme ich na cca hodinku do mrazničky:)
  5. Pripravíme si suroviny na druhú hmotu.Orechy zomelieme na uplne jemno.
  6. Vypracujeme cesto.Trvá to dosť dlho...odložíme ho do chladničky.
  7. Bielu hmotu vyberieme po hodinke z chladničky rozdelíme na 10 guliek každý guľka mala 35g. Každú guľku rozvaľkáme na práškovom cukr:)
  8. Z mrazáku vyberieme červene guľky a každú guľku dáme na bielu hmotu pekne ich zabalíme:) a znova odložíme do mrazničky:) na pol hodinu až hodinu:)
  9. po hodine alebo pol hodine vyberieme zelenu hmotu a rozvaľkáme na práškovom cukre do každej vložíme zmrazené guľky a zabalíme.
  10. Keď som ich robila prvý krát namočila som si troška ruky poguľala a obalila v krupicovom cukre ale už tak je to dosť sladke tak som nato už neskôr kašlala:)Každú guľku obalíme v krupicovom cukre:) a vložíme do mrazáku.
  11. Potom vytiahneme a každé narežeme na 8 kuskov . Na tomto obrásku su aj svetlejšie(tie som obaľovala vo farebnom marcipáne ale neodporúčam pretože zle drží).......
  12. Rozpustenou horkou čokoládou ozdobíme.