Čokoládové košíčky

Nepečené čokoládovo-tvarohové košíčky s malinami

Autor receptu: majka2929

13
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. 200 g čokolády na varenie roztopíme nad parou. Do silikónového muffinového košíčka dáme asi 1 – 2 PL roztopenej čokolády, pomocou štetca ju nanášame na dno aj na okraje košíčka. Dáme do chladničky na asi 30 minút. Ja som použila najskôr klasické papierové košíčky na muffiny, ale do tých sa to nanášalo trošku horšie, nakoľko sú ohybné, tak som skúsila naniesť zvyšnú čokoládu priamo do silikónového košíčka. Túto verziu odporúčam vyskúšať.
  2. Košíčky vyberieme a hneď nanesieme druhú vrstvu čokolády rovnakým spôsobom. Znova dáme stuhnúť do chladničky na asi 15 minút.
  3. Plnka: Smotanu na šľahanie vyšľaháme. Pridáme tvaroh, kyslú smotanu, práškový cukor podľa chuti a znova vyšľaháme. Plnku si môžeme spraviť ako prvú, aby v chladničke trošku stuhla počas toho, ako budeme napĺňať formičky čokoládou.
  4. Formičky so stuhnutou čokoládou vyberieme z chladničky. 1 PL krému dáme do čokoládového košíčka, do krému vtlačíme 3 – 5 malín a znova dáme krém, ktorý zakryje maliny. Krém by mal byť pár milimetrov pod vrchom košíčka. Takto pokračujeme, až dokým sa nám neminú košíčky. Dáme na 15 minút do chladničky.
  5. 200 g čokolády na varenie roztopíme nad parou a zalejeme vrch košíčkov tak, aby sa vrch spojil s okrajmi čokoládového košíčka. Ak sa vrch nespojí s okrajmi, tak to vôbec nevadí, vyjdú krásne aj bez toho. Ja som dala na vrch aj maliny, keďže mi pár ostalo. Dáme do chladničky stuhnúť najlepšie cez noc. Ak chceme rýchlejšie stuhnutie, vložíme silikónovú formu aj s naplnenými košíčkami do mrazničky. Stuhnú krásne v priebehu pár hodín a môžeme podávať. Dobrú chuť!