Nepečená tvarohová babovečka s jahodami (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Na tieto teplé dní ,osviežujúca.

30 minút
príprava

Postup

  1. Prvý krát som použila túto želatinu a som s ňou veľmi spokojná. V troche vody, asi v 1/2 dl som ju nechala napučať.
  2. Nedzi tým som si rozmixovala tvaroh so smotanou s pridaním pr. cukru podľa chutí. (Môžte použiť jemný tvaroh.)
  3. 6elatinu som zohriala podľa návodu a pridala k tvarohu.
  4. Babovkovú formu som opláchla studenou vodou a asi 3/4 vyliala do nej.
  5. Do tvarohu som poukladala pekné veľké jahody
  6. a zaliala zbytkom tvarohu. Na to som uložila piškóty. Formu som uložila do chladničky.
  7. Medzi tým som rozmixovala jahody s vanilkovým a kr. cukrom podľa chutí.
  8. Jahody v menšej miske, s pridaním zl. klasu a troškou vody (iba toľko čo som oplachla troška misku od jahôd) a uvarila puding. Puding nechať vychladiť za občasného miešania na letný
  9. a navrstviť na piškóty.
  10. Pekne rozotrieť a nechať v chlade poriadne stuhnúť. Najlepšie cez noc.
  11. Potom babovečku s formy vyklopiť, ozdobiť
  12. a podávať. Dobrú chuť!