Nepečená tvarohová babovečka s jahodami (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Na tieto teplé dní ,osviežujúca.
Postup
- Prvý krát som použila túto želatinu a som s ňou veľmi spokojná. V troche vody, asi v 1/2 dl som ju nechala napučať.
- Nedzi tým som si rozmixovala tvaroh so smotanou s pridaním pr. cukru podľa chutí. (Môžte použiť jemný tvaroh.)
- 6elatinu som zohriala podľa návodu a pridala k tvarohu.
- Babovkovú formu som opláchla studenou vodou a asi 3/4 vyliala do nej.
- Do tvarohu som poukladala pekné veľké jahody
- a zaliala zbytkom tvarohu. Na to som uložila piškóty. Formu som uložila do chladničky.
- Medzi tým som rozmixovala jahody s vanilkovým a kr. cukrom podľa chutí.
- Jahody v menšej miske, s pridaním zl. klasu a troškou vody (iba toľko čo som oplachla troška misku od jahôd) a uvarila puding. Puding nechať vychladiť za občasného miešania na letný
- a navrstviť na piškóty.
- Pekne rozotrieť a nechať v chlade poriadne stuhnúť. Najlepšie cez noc.
- Potom babovečku s formy vyklopiť, ozdobiť
- a podávať. Dobrú chuť!