Nepečená torta s mascarpone a mandarínkovým želé
Autor receptu: chopard
Postup- Budeme potrebovať 22 cm tortovú formu
- Piškóty si pomelieme na jemno a zmiešame s rozpusteným maslom, spracujeme rukou, vysypeme do 22 cm tortovej formy a utľapkáme rovnomerne na dne formy.
- Na krém si vymiešame mascarpone s jogurtom, cukrom a vanilkovou arómou a primiešame želatínu pripravenú podľa návodu. Nalejeme na korpus a uložíme na 3 hodiny do chladničky.
- Po uplynutí tohto času mandarinky umyjeme, dáme do malého hrnca spolu s cukrom, tyčovým mixérom ich vymiešame do hladka a potom na miernom ohni chvíľku povaríme. Prisypeme želatínu priamo zo sáčku (bez predošlého namočenia) a premiešame. Varíme spolu asi 3 minúty a potom pomaličky nalejeme na vrch už vychladnutej torty a uložíme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním opatrne mokrým nožom prejdeme po okrajoch formy.
|